marți, 6 martie 2012

Despre Elena Ceausescu

Elena Ceauşescu a venit de la un sat mic, unde tatal ei a fost un fermier care a vândut, de asemenea, bunuri din casa. Elena a fost faptul că nu în şcoală şi a plecat după clasa a patra. A lucrat într-un laborator, apoi într-o fabrică de textile. Ea a devenit activ în Uniunea Tineretului Comunist şi apoi în Partidul Comunist Român.

Elena întâlnit Nicolae Ceauşescu în 1939 şi sa căsătorit cu el în 1946. A lucrat ca secretara intr-un birou guvernamental ca sotul ei a crescut de la putere.

Nicolae Ceausescu a devenit prim-secretar al partidului martie 1965 şi preşedinte al Consiliului de Stat (şeful de stat) în 1967. Elena Ceauşescu a început să se desfăşoare ca un model pentru femeile din România. Ea a fost dat oficial titlul de "Cel mai bun Mamă România ar putea avea."

Elena Ceauşescu a fost dat multe onoruri pentru munca în polimer chimie, susţinând educaţia de la Colegiul de Chimie Industrială şi Institutul Politehnic, Bucuresti. Ea a fost făcut de preşedinte al România de laborator principale de cercetare chimie. Numele ei a fost pus pe lucrări academice de fapt, scrise de oameni de ştiinţă români. Ea a fost preşedinte al Consiliului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie. În 1990, Elena Ceauşescu a fost numit vicepremier.

Elena Ceauşescu este, de obicei, presupune a fi responsabil pentru două politici care, în anii 1970 şi 1980, împreună cu o parte a politicilor soţului ei, au fost dezastruoase. România sub regimul Ceauşescu, scoasă în afara legii atât de control al avortului şi a naşterii, cu îndemnând Elena Ceauşescu. Femeile sub 40 de ani au fost obligate să aibă cel puţin patru copii, mai târziu cinci ani.

Nicolae Ceauşescu politici, inclusiv de faptul că o mare parte din exportul producţiei agricole şi industriale a ţării, sărăcia extremă şi a cauzat dificultăţi pentru majoritatea cetăţenilor. Familiile nu ar putea susţine atât de mulţi copii. Femeile căutat avorturi ilegale, sau au copii de până la orfelinate de stat.

În cele din urmă, părinţii au fost plătite pentru a da copiii la orfelinate, Nicolae Ceauşescu a planificat pentru a crea o Muncitoresc Român Armatei din aceşti orfani. Cu toate acestea, orfelinate au avut puţini asistenţi şi a avut penuria de alimente, cauzand probleme fizice si emotionale pentru copii. Ceauşeştii aprobat un răspuns medical la slăbiciunea multor copii: transfuzii de sânge. Condiţiile precare din orfelinate a însemnat că aceste transfuzii au fost de multe ori face cu acele comune, rezultate, previzibil şi, din păcate, în SIDA, fiind larg răspândită printre orfani. Elena Ceauşescu a fost şef al comisiei de sănătate de stat, care a concluzionat că SIDA nu ar putea exista în România.

Demonstraţii anti-guvernamentale în 1989 a dus la o prăbuşire bruscă a regimului Ceauşescu, şi Nicolae şi Elena s-au încercat pe 25 decembrie de către un tribunal militar şi a executat mai târziu în acea zi de către un pluton de execuţie.