joi, 1 martie 2012

Hemoroizi        Clasificarea standard a hemoroizilor se face in functie de originea acestora. Exista doua 2 tipuri de hemoroizi: interni si externi. Cand hemoroizii apar in afara anusului, acestia sunt numiti hemoroizi externi. Acestia sunt mai usor de identificat deoarece se manifesta prin sangerari si mancarimi. Hemoroizii interni sunt gasiti in interior si in rect, fiind mai greu de identificat. O modalitate de depistare a acestora este scaunul insotit de sange.

        O alta clasificare a acestora ar fi hemoroizi trombozati si hemoroizi deplasati. Atunci cand exista un cheag de sange in zona anala cauzat de o ruptura, conditia este cunoscuta sub numele de hemoroizi trombozati. Acest lucru se intampla doar la hemoroizii interni. Hemoroizii, atunci cand se extind iesind afara din anus, se numesc hemoroizi deplasati.


Simptome Hemoroizi

        Sangerarile in timpul tranzitului intestinal, mancarimile si durerile rectale sunt cele mai comune simptome ale hemoroizilor.


Hemoroizi externi

        Durerea rectala apare, in special in cazul hemoroizilor externi. Sangele se poate acumula sub piele formand un nodul dureros. In acest caz este vorba despre hemoroizi trombozati sau coagulati. S-ar putea, de asemenea, observa dungi de sange pe hartie igienica dupa un scaun.

        Hemoroizii externi prezinta zone de sangerare care apar sub piele langa anus, care pot fi simtite ca bucati grele. De asemenea, acestea nu se arata prin deschidere dar se dezvolta mai mult pe margine.


Hemoroizi interni

        Cel mai frecvent simptom al hemoroizilor interni este sangerarea rectala. Puteti gasi dungi de culoare rosu deschis de sange pe hartie igienica sau de sange de culoare rosu aprins, in vasul de toaleta. Urmele de sange pot fi vizibile pe suprafata de scaun.
Hemoroizi poze
tratament hemoroizi hemoroizi externi hemoroizi interni hemoroizi poze

Alte simptome ale hemoroizilor interni :

    Mancarime. Aceasta este o plangere frecventa, pentru ca mucusul se infiltreaza in cazul hemoroizilor interni si poate irita pielea anusului si cauza mancarimi.
    Iritarea pielii. Hemoroizii mari pot secreta mucus, cauzand iritatii usoare.
    Disconfort. Aceasta senzatie de disconfort este cauzata de bombarea hemoroizilor in ultima portiune a intestinului gros (canalului anal). In general, cu cat hemoroizii sunt mai mari cu atat e mai mare disconfortul.
    Durere. Cei mai multi hemoroizi interni nu sunt durerosi. Dar, hemoroizi mari care se umfla la nivelul anusului pot deveni dureroasi, in cazul in care sunt stransi de muschii care controleaza anusul. Durerea severa poate fi un semn al alimentarii cu sange a hemoroizilor. Este nevoie de tratament de urgenta.

        Sangerarea rectala, durerea si schimbarile recente in tranzitul intestinal sunt, de asemenea, simptome ale cancerului colonului, rectului, sau ale cancerului anal. Oamenii care au aceste simptome, in special cei cu varsta de 50 de ani sau mai in varsta sau cei cu un istoric familial de cancer de colon, ar trebui sa consulte un specialist.

Tratament pentru hemoroizii externi

        Daca aveti hemoroizi externi sau chiar un singur hemroid extern, tratamentul este acelasi. Optiunile pentru tratamentul hemoroizilor externi sunt: Utilizarea de uleiuri esentiale sau creme. Simptomele scrise pe crema trebuie sa se potriveasca cu simtomele pe care le prezinta persoana in cauza altfel crema nu poate ajuta.

        Unele creme online pentru hemoroizi si uleiuri esentiale sunt adecvate ca tratament pentru acestia si se adreseaza tuturor simptomelor acestora. Unele chiar ajuta la vindecare. Tratamentul prin interventie chirurgicala este variat. Sunt multe interventii chirurgicale pentru hemoroizi. In general, se prefera relativ ieftine, efectuate in cabinetele medicilor si cu putine complicatii. Pentru hemoroizii care nu raspund la masuri de ingrijire, exista alte tehnici pentru atenuarea acestora. Pentru tratamentul hemoroizilor interni, una din cinci metode este de obicei utilizata:

    Articole de cauciuc-ligaturarea - Aceasta procedura presupune plasarea unui cauciuc la baza hemoroizilor interni. Bucatile de cauciuc diminueaza aportul de sange la hemoroizi, cauzand zbarcirea si desprinderea acestora in aproximativ patru-sapte zile.
    Injectarea prin scleroterapie - Aceasta procedura presupune injectarea unei solutii chimice in mucoasa apropiata de hemoroizi. Aceasta solutie reduce inflamatia, produce inchiderea venelor si implicit, diminuarea hemoroizilor.
    Fotocoagulare cu infrarosu - Aceasta procedura presupune directionarea in lumina infrarosu pentru a coagula venele dilatate de hemoroizi. Acest lucru face hemoroizii sa se contracte, deoarece sangele nu curge prin vasele de sange coagulate.
    Laser de coagulare - Aceasta noua procedura presupune aplicarea unui curent electric pentru hemoroizi. Curentul electric, emis de catre o sonda electrod, declanseaza o reactie chimica care stopeaza aprovizionarea cu sange a hemoroizilor si provoaca micsorarea tesutului inflamat.

        Pentru tratamentul hemoroizilor externi, una dintre cele trei metode este cel mai des utilizata:

    Fotocoagularea cu infrarosu
    Laser de coagulare
    Hemorectomie

       Pentru tratamentul unor hemoroizi deplasati indepartarea chirurgicala a acestora este recomandata. Pentru tratamentul unor hemoroizi trombozati externi, drenarea hemoroizilor sau operatia sunt recomandate.

Hemoroizi operatie

        Interventiile chirurgicale reprezinta ultima linie de aparare impotriva hemoroizilor. Cei mai multi hemoroizi pot fi tratati si vindecati cu mai multe tratamente cum ar fi medicamentele pe cale orala si aplicarea de unguente, dar altii trebuie sa fie tratati chirurgical. In aproape toate cazurile, plantele medicinale pot fi in masura sa ofere solutii. Medicii sugereaza interventii chirurgicale numai in cazurile in care hemoroizii sunt foarte durerosi si sunt susceptibili de a provoca complicatii suplimentare.

        Principalul scop al interventiei chirurgicale hemoroidale este de a oferi ajutor timpuriu si de a evita complicatiile. In principal, pacientii cu hemoroizi deplasati (stadiu avansat al hemoroizilor interni) sunt sfatuiti sa se supuna unei interventii chirurgicale.

Hemoroizi sangerari

        Este recomandabil sa consultati medicul dumneavoastra ori de cate ori experimentati simptome precum sangerarea rectala. Pe baza rezultatelor anchetei, medicul dumneavoastra va decide daca hemoroizii sunt interni sau externi. In general, sangerarea hemoroizilor apare in cazul hemoroizilor externi. In unele cazuri se pot produce hemoragii din cauza unei fisuri anale. Diagnosticul precoce va ofera o oportunitate buna pentru a obtine tratament in cazul sangerarilor.

Care sunt cauzele hemoroizilor?

        Principala cauza a hemoroizilor este presiunea aplicata pe venele din zona rectala. Aceasta presiune vine din obiceiuri diferite pe care pacientul le are in baie. Sarcina, obezitatea, statul prea mult in picioare precum si factorii igienici pot cauza aparitia hemoroizilor.