sâmbătă, 3 martie 2012

se poate vindeca SIDA ?

Magul din Carpati este un roman initiatic, sau o marturie, nu stiu inca, ce descrie viata unui francez de succes, care a aflat de la doctorul sau ca sufera de SIDA. Si-a cladit propriul univers fara ajutor divin, din cate isi da el seama, si nu da doi bani pe existenta sau inexistenta lui Dumnezeu, ba chiar este furios pe acesta, in caz ca el exista, pentru faptul ca ii curma viata tocmai atunci cand este in culmea realizarilor sale. Desi este plin de bani si multi depind de el, iubeste doua femei: Julie, cea de care s-a despartit in urma cu cativa ani si Danaide, un superb tablou ce infatiseaza perfectiunea feminina, fara a-i releva chipul. Perfectiunea nu are identitate, nu? Ea doar exista.

Disperat de cruntul diagnostic, alege sa o sune pe Julie dupa atata amar de vreme simtind ca doar ea il poate consola. Solutia adusa de ea il trimite in Romania, unde un domn, pe numele sau Cristofor, il poate vindeca. Ajuns aici, este dus de acesta intr-un castel din Carpati, unde incepe o serie de tratamente cu ceaiuri, meditatii, exercitii fizice mai ciudate etc. Ma opresc aici cu descrierea actiunii. Descoperiti singuri detaliile.
Ideea este ca Paul, personajul nostru, trece prin toate stadiile evolutive, de la persoana care se bazeaza strict pe material si ateism, pana la cea desavarsita de la finalul cartii. Are revelatii, pareri de rau, mustrari de constiinta si multumire de sine. Simte ura, razvratire si apoi iubire nemarginita.



gasiti cartea si pe net ...