vineri, 2 martie 2012

Cum sa ai un copil cu rezultate bune la scoala

Lasa copilul sa experimenteze, ca doar in felul acesta se va dezvolta liber si corect. Spunandu-i ce sa faca in absolut orice situatie nu il faci decat sa devina mai lenes in gandire si sa devina angajatul fara idei in viitor.
Copilul trebuie sa aiba libertatea sa se exprime, sa se poata dezvolta liber din punct de vedere al ideilor creative. Asa ca incurajeaza-l pe cel mic sa vina cu idei, sa fie creativ. De multe ori cei mici nu au incredere in ei si de aceea ei nu iau initiativa. In momentul in care copilul face un lucru bun lauda-l. De exemplu daca a construit singur un castel frumos din cuburi propune-i sa faceti o poza castelului, fa-i si lui o poza cu castelul respectiv si eventual si una in care sa fii tu copilul si castelul. Acest lucru ii va da o incredere in el cum nici nu va imaginati si data viitoare cand va construi se va stradui si mai mult si va obtine rezultate si mai buna.
S-a facut un studiu in USA in legatura cu incredere . Intr-o scoala s-au facut niste teste de IQ. Multi copii au avut rezultate proaste la acel test. Studiul s-a bazat pe urmatorul aspect: o parte din cei care au avut rezultate proaste au fost “pacaliti” ca au avut rezultate exceptionale. Ce credeti ca s-a intamplat? Pe viitor, acesti copii au avut rezultate cu mult mai bune decat inainte, unii dintre ei chiar exceptionale. Deci increderea in ei i-a facut sa dea tot ce aveau mai bun si sa obtina rezultatele respective.
Concluzie: nu jigni copilul , lasa-l sa se exprime, accepta-i greselile si spune-i ca se poate si mai bine. In orice aspect exista o curba a invatarii. La inceput este mai greu, ulterior insa se vor vedea rezultatele. Copilul progreseaza, trebuie ajutat sa progreseze si numai tu ca parinte poti contribui la progresul copilului tau. Invata sa ai un copil independent.